Pagalba po auto įvykio 7/24
 Automobilių dažymas: privalomi žingsniai puikiam rezultatui

Automobilių dažymas: privalomi žingsniai puikiam rezultatui

Iš pirmo žvilgsnio automobilių dažymas – tai visai nesudėtingas procesas. Juk kiekvienas vaikystėje spalvinome paveikslėlius įvairiausiomis priemonėmis. Tačiau šioje srityje puikus rezultatas priklauso ne tik nuo dažų kokybės ir jų padengimo. Tai – ištisas procesas su įvairiausiais žingsniais, kurį turėtų atlikinėti tik tikri profesionalai. Kita vertus, žinoti, kaip atliekamas kokybiškas automobilių dažymas pravartu visiems jų turėtojams.

Automobilio geometrija

Nors ir atrodo, kad šie du dalykai neturi tiesioginio ryšio, tačiau automobilių dažymas turėtų prasidėti nuo jų geometrijos patikrinimo. Galbūt kažkuri kėbulo detalė yra išsilenkusi ar pasislinkusi? O gal dalies jos nebėra? Tokiu atveju, prieš pradedant ruošti automobilį dažymui, reikėtų atkurti originalią transporto priemonės formą.

Senų dažų pašalinimas

Antrasis žingsnis nepriekaištingos automobilio išvaizdos link – senųjų dažų nuėmimas. Labai svarbu kruopščiai ir sąžiningai abrazyvinėmis medžiagomis pašalinti visus iki šiol buvusius automobilio dažus iki pat blizgaus metalo. Taip pat reikėtų neužmiršti ir neišvengiamų rūdžių pašalinimo specialiomis priemonėmis, kad automobilių dažymas būtų kokybiškas.

Glaistymas

Jeigu automobilio detalės buvo pažeistos ir jas teko atstatyti, tai yra didelė tikimybė, kad metalas nebus idealiai lygus. Tokiu atveju, norint išlyginti ruošiamą dažymui paviršių, rekomenduojama automobilį glaistyti kietuoju gaistu. Kruopščiai nuglaistytas paviršius taps pastebimai lygesnis, o padengus automobilį dažais jis atrodys kur kas dailiau.

Šlifavimas

Kadangi dažniausiai glaistoma tik nedidelė automobilio kėbulo dalis, tai savaime suprantama, kad daugeliu atvejų detalę reikės dar kartą šlifuoti. Šis šlifavimas dažniausiai atliekamas rankomis, pasitelkiant šlifavimo popierių. Taip galima išgauti aukščiausią kokybę nenušlifuojant per daug.

Gruntavimas

Tai – vienas svarbiausių procesų, kad automobilių dažymas būtų nepriekaištingas, o dažai išsilaikytų ilgai. Dažniausiai gruntas ant transporto priemonės detalių užnešamas specialiu aparatu, kuris padeda tolygiai paskirstyti medžiagą. Gruntavimo pagalba dažymui ruošiamas paviršius idealiai išlyginimas ir tuo pačiu sukuriama puiki terpė dažų sukibimui su metalu.

Dažymas

Nors ir ne paskutinis, tačiau svarbiausias čia – automobilių dažymas. Šiame procese labai svarbu apsaugoti transporto priemonę nuo dulkių, riebalų ar vandens, nes visa tai gali pakenkti dažymo kokybei. Taip pat reikia atkreipti dėmesį ir į dažus, nes aerozoliniai balionėliai tikrai nėra geriausias dažų pasirinkimas norint išgauti ilgalaikį rezultatą. O svarbiausia – geras dažų ir jų sluoksnių džiovinimas. Dėl prastai išdžiovintų dažų gali atsirasti pūslės, kurios privers imtis visų veiksmų iš naujo.

Lakavimas

Nors automobilių dažymas gali pasibaigti su lig jų nudažymu, norint išgauti dailų blizgesį patariama automobilį dar nulakuoti ir specialiu kietuoju laku. Taip ne tik bus užtikrinta ideali automobilio išvaizda, bet ir prailginamas dažų išsilaikymas.

Poliravimas

Na ir galiausiai automobilių dažymas baigiasi poliravimo procedūra, kuri suteikia dar daugiau spindesio ir iki galo išlygina visus, net ir menkiausius, nelygumus.

Mūsų svetainėje naudojami slapukai (angl. "cookies"). Jei sutinkate su slapukų naudojimu, spauskite "Sutinku" ir toliau naudokitės svetaine.
Sutinku