Pagalba po auto įvykio 7/24
 Kėbulo remontas – darbas, kurio atidėlioti nederėtų

Kėbulo remontas – darbas, kurio atidėlioti nederėtų

Automobilį, kaip ir žmogų, daugelis sutinka pagal išvaizdą. Todėl įlenktas, apibraižytas ar rūdimis nusėtas automobilio kėbulas niekam neprideda nei pasitikėjimo transporto priemone, nei pliusų įvaizdžiui. Kėbulo remontas yra lyg transporto priemonės spa procedūra, kuri gali ne tik suteikti daugiau žavesio automobiliui, bet ir savotiškai prailginti kėbulo gyvavimo laiką. Kada ir kodėl derėtų pradėti remonto darbus atskleidžia UAB Celerauto vadovas Kęstutis Bartkevičius.

Kėbulo įlenkimas

Nesvarbu ar automobilis „susiglamžė“ po eismo įvykio, ar į stovinčią transporto priemonę trinktelėjo pirkinių vežimėliu. Net ir menki įlenkimai per laiką tampa vis labiau matomi, o jūsų, kaip atsakingo asmens, įvaizdis gali pradėti šlubuoti.

„Nedidelis įlenkimas šiandien gali atrodyti visai nereikšmingas, tačiau jeigu po savaitės aptiksite dar vieną ir reaguosite taip pat? Ignoruojant, kad ir mažus kėbulo defektus, ilgainiui galite pastebėti, kad važinėjate su akivaizdžiai apdaužytu automobiliu ir tai ne tik atrodys labai neestetiškai, bet ir pagaliau prisiruošus, kėbulo remontas gali atsieiti kelis kartus brangiau nei būtų kainavęs to nedidelio įlenkimo pašalinimas.“, – patirtimi dalinasi Celerauto atstovas.

Taip pat K. Bartkevičius primena, kad iškart registruojant įbrėžimą draudimo bendrvėje, procesas bus daug paprastesnis: „Jeigu jūs apie jį pamiršite, o vėliau apsidrausite jau su pažeidimais, galimai draudimo bendrovė nepripažins įvykio draudžiamuoju. Tačiau, jeigu nusprendėte registruoti smulkius įvykius labai remonenduojame pirmiausia pasikonsultuoti su specialistai.“

Kėbulo įbrėžimas

Galbūt visai netyčia braukėte rankinės sagtele per automobilio dureles, o gal vandalai subraižė variklio dangtį? Net jeigu kėbulas tik nestipriai pažeistas nuo važiavimo akmeningu keliu, automobilio lako ir dažų sluoksniai jau sugadinti ir tai gali tik dar labiau paskatinti rūdžių susidarymą.

„Kartais prekybos centro aikštelėje pastebime baltą liniją ant automobilio šono, bet brūkštelėję pirštu nusprendžiame, kad tai – tik dulkės. Tiesa tokia, kad švariai nuplovus automobilį, tokie dulkių rėžiai dažnai pavirsta į labai realius subraižymus, o vėliau ir į puikią terpę rūdims. Todėl net ir menkais įbrėžimais reikėtų pasirūpinti laiku.“, – įspėja Kęstutis Bartkevičius.

 Rūdys

„Nedideli ar kiek didesni vario spalvos plotai ant kėbulo detalių atrodo labai neskoningai. Tai nurodo ne tik apie jūsų nemeilę automobiliui, bet ir apie jo saugumo mažėjimą, nes stipriai rūdžių pažeistas metalas tampa trapus ir vieną dieną gali nebeatlaikyti kasdienių užduočių.“, – sako Celerauto vadovas ir primena, kad rūdžių šalinimas irgi yra kėbulo remontas, kurio nereikia atidėlioti.

Apskritai, derėtų suprasti, kad daugelis kėbulo remonto darbų yra atliekami ne tik dėl estetinių priežasčių. Automobilį remontuojame tam, kad jis galėtų 100 proc. užtikrinti saugią ir kokybišką kelionę jums ir jūsų šeimai. Tai – svarbiausia kiekvieno automobilių serviso užduotis.

Mūsų svetainėje naudojami slapukai (angl. "cookies"). Jei sutinkate su slapukų naudojimu, spauskite "Sutinku" ir toliau naudokitės svetaine.
Sutinku