Pagalba po auto įvykio 7/24
 Pakaitinis automobilis: elgesio taisyklės, kurių laikosi ne visi

Pakaitinis automobilis: elgesio taisyklės, kurių laikosi ne visi

Patekus į rimtą eismo įvykį su nuosavu automobiliu gali tekti atsisveikinti ne tik kelioms dienoms, bet ir kelioms savaitėms. Tai – didelis praradimas tiems, kuriems automobilis yra svarbi gyvenimo dalis ar darbo priemonė. Gerai tai, kad kai kurie automobilių servisai teikia ne tik remonto, bet ir pakaitinio automobilio paslaugas. Tarp tokių automobilių servisų yra ir Kęstučio Bartkevičiaus vadovaujamas „Celerauto“. Tačiau gavus pakaitinį automobilį reikia nepamiršti, lyg ir visuotinai priimtų elgesio normų, kurios ne tik palengvins laiką be nuosavo automobilio, bet ir užtikrins sklandų automobilio grąžinimą bei malonią patirtį tiems, kurie automobilį gaus po jūsų.

Dabar pakaitinis automobilis – jūsų

Vis dar atsiranda tokių vairuotojų, kurie yra linkę saugoti tik savo daiktus tuo pačiu pamiršdami apie pagarbą svetimoms transporto priemonėms. Kadangi pakaitinis automobilis jūsų rankose, tai reikėtų su juo ir elgtis taip, kaip su nuosavu – prižiūrėti ir saugoti.

„Juokas juokais, bet kiek kartų esate patys girdėję „ai, būtų mano, tai pažiūrėčiau, bet čia tai dzin – tuoj atiduosiu ir ne mano bėdos“? Skamba gal ir kiek neįtikėtinai ar juokingai, bet tokių vairuotojų tikrai yra ir turbūt net ne tiek mažai, kiek jums gali atrodyti. Todėl, kad ir kaip elementarų, bet primenu visiems, kurie pasiima pakaitinius automobilius – prižiūrėkit juos taip, kaip prižiūrit savo. Nedeginkit sankabos, „nemalkit“ bėgių ir kitaip specialiai negadinkit jums patikėtos transporto priemonės. Tai tiesiog nemandagu.“ – apie pakaitinio automobilio gavėjų elgesio normas pasakoja Kęstutis Bartkevičius.

Švara ir tvarka

Jeigu savo automobilyje važinėjate iki lubų pripildę jį saldainių popierėliais, tuščiais vaisvandenių buteliukais ir kitomis šiukšlėmis, tai šį kartą elkitės kitaip ir nešiukšlinkite svetimame automobilyje. Juk būtų tikrai kiek nemalonu pasiėmus pakaitinį automobilį jį iš pradžių iškuopti nuo prieš tai buvusių šeimininkų šiukšlių.

„Niekas neliepia išblizginti nei automobilio vidaus, nei išorės. Tikrai nebūtini valymai ar specialūs plovimai, bet juk iš durelių, stalčiuko ar nuo grindų pakelti savo šiukšles nėra sunku. Tai iš tikrųjų yra pagarba automobilį paskolinusiai įmonei. Na, ir žinoma sau pačiam. Labai daug apie žmogų gali sužinoti iš to, kaip po jo atrodo pakaitinis automobilis.“ – pastebi „Celerauto“ vadovas Kęstutis Bartkevičius.

Apskritai, pasiėmus pakaitinį automobilį reikėtų elgtis su juo lyg su savu, tačiau nepamiršti, kad jis – skolintas. Kad ir kokie geri būtų tie, kurie jums paskolina automobilį tam tikram laikui, nei vienas asmuo nesitaikstytų su savo turto gadinimu. Todėl pridavę apgadintą ar netvarkingą automobilį nenustebkite jeigu jo savininkas paprašys atlyginti atsiradusius trūkumus.

Mūsų svetainėje naudojami slapukai (angl. "cookies"). Jei sutinkate su slapukų naudojimu, spauskite "Sutinku" ir toliau naudokitės svetaine.
Sutinku