Pagalba po auto įvykio 7/24
 Ką verta žinoti apie eismo įvykio deklaraciją?

Ką verta žinoti apie eismo įvykio deklaraciją?

Įvykus eismo įvykiui, tenka patirti nemažai streso – jo dar daugiau sukelia eismo įvykio registravimas, deklaracijos pildymas ir kiti panašūs niuansai. Nors visi tikimės, kad su tokia situacija būtent mums neteks susidurti, geriausia iš anksto žinoti svarbiausią informaciją, susijusią su eismo įvykio deklaracija – tuomet net ir būdami stresinėje situacijoje, žinosite kaip elgtis. Ką šiuo atveju būtina žinoti?

Kokiais atvejais reikia pildyti eismo įvykio deklaraciją?

Neretai kyla klausimų, kokiais atvejais galima patiems užsipildyti deklaraciją, o kuomet visgi reikia išsikviesti policiją. Įsidėmėkite, kad eismo įvykio deklaracija vykdoma tuomet, jei:

  • Įvykio metu nebuvo žuvusių ar sužeistų žmonių;
  • Nėra sugadintas kito asmens turtas arba patys galite susisiekti su jo savininku;
  • Aišku, kas yra įvykio kaltininkas ir visiškai sutariama dėl jo eigos.

Šią deklaraciją galima pildyti ir tuomet, jei į įvykį yra įtrauktos daugiau kaip dvi transporto priemonės. Tokiu atveju kiekvienas nukentėjusysis turi užpildyti savo formą, kurioje nurodomas ir kaltininkas, ir nukentėjęs transportas, o schemoje pažymimos visos susidūrusios transporto priemonės.

Kaip pildyti eismo įvykio deklaraciją?

Nors po truputį populiarėja eismo įvykio deklaracijos pildymas internetu, daugelis vis dar renkasi klasikinį būdą pildyti specialius blankus. Tai padaryti – visiškai nesudėtinga, tačiau vis tik pasitaiko keli netikslumai. Jų išvengti padės ši informacija:

  • Nukentėjusysis turi pasirašyti tik 15, o kaltininkas – 14 ir 15 laukeliuose;
  • Abi pusės atitinkamuose laukeliuose turi ne tik padėti savo parašus, bet ir palikti kontaktinius duomenis;
  • Būtina užpildyti aplinkybių skiltį, esančią 12 laukelyje;
  • Patartina neskubėti ir įsitikinti, kad nepraleidote nei vieno laukelio;
  • Baigus pildymo procesą, visi įvykio dalyviai turi turėti po vieną deklaraciją.

Net ir neturint specialaus blanko, šią deklaraciją galima užpildyti ant švaraus lapo. Svarbiausia nubraižyti įvykio schemą, nurodyti įvykio dalyvius, transporto priemones bei liudininkus. Kaltininkas savo kaltę tuomet turėtų pripažinti parašu, o ant tokios deklaracijos privalo būti visų dalyvių parašai.

Ką daryti užpildžius eismo įvykio deklaraciją?

Užpildžius reikiamus dokumentus, laukia dar keletas svarbių darbų. Reikės susisiekti su kaltininką apdraudusia draudimo bendrove, pateikti jiems eismo įvykį įrodančius dokumentus ir nustatyti žalą. Tam, kad ši dalis būtų paprastesnė, Jums pravers draudiminių eismo įvykių žalų reguliavimas. Celerauto profesionalai suteiks visą reikiamą informaciją, o jei pageidausite – užregistruos žalą, atliks ekspertizę ir padės surinkti visus reikiamus dokumentus.

Įsidėmėjus visą šią informaciją, eismo įvykio deklaracija sukels kur kas mažiau nesklandumų. Tačiau jeigu įvykus draudiminiam įvykiui vis vien turėsite klausimų, efektyviai į juos atsakysime!

Mūsų svetainėje naudojami slapukai (angl. "cookies"). Jei sutinkate su slapukų naudojimu, spauskite "Sutinku" ir toliau naudokitės svetaine.
Sutinku